Muffin Recept

Win7 hamburgerek, városrészek és ingyen Windows 7


Szokatlan módszerrel kezdte felhívni a figyelmet a Win7 érkezésére az MS világszerte: Japánban például összefogtak a Burger Kinggel és új elemmel bővítették a gyorsétkezde-lánc helyi kínálatát - "Windows 7 Whopper"-rel.

Az új hamburger a normál Whopper-től annyiban különbözik, hogy hét húspogácsát pakolnak egymásra benne. A teljes hamburger így mintegy 13 centi magas, és az ára is ennek megfelelő: 777 jen, ami kb. 1.512 Ft-nak felel meg.

Hollandiában - természetesen kellően nagy hírverés mellett - ingyen Win7-et (itt már a tényleges oprendszerről van szó) osztottak Zevenhuizen (="Hétház") település minden lakosának, a spanyol Sietes (="Hetesek") település egyes pontjait pedig Win7-színekkel díszítették fel.

Észak-Amerikában már kissé szerényebb, de azért így is viszonylag egyedi megoldásokat alkalmaztak: Win7-házibulik rendezését támogatták, valamint az első saját boltjaik megnyitását is mostanra tervezik. Mindent egybevetve, a Vista és a korábbi Windows-változatok jóval szokványosabb kampányaival ellentétben ez a mostani újszerű hadjárat is jól mutatja, hogy az MS valóban nagyon igyekszik "kibújni a bőréből", és egy egészen új arculatot teremteni magának. A nyitás eddig érdekes - meglátjuk, sikerül-e a terv.

Nincsenek megjegyzések: