Muffin Recept

123456 - a legnépszerűbb jelszó

Miután nemrégiben mintegy 10.000 különböző online mail-szolgáltató felhasználóinak belépési kódjai kerültek nyilvánosságra egy jókora adathalászati manőver nyomán, Bogdan Calin az Acunetix-től kihasználta ezt az alkalmat arra, hogy megvizsgálja az emberek jelszóhasználati szokásait.

Az eredmények pedig tragikomikusak - köztük is leginkább talán az, hogy a legnépszerűbb jelszónak (amit összesen 64-en használtak az érintettek közül) az "123456" bizonyult, ami mindössze egyetlen számmal megy túl a már az Űrgolyhók c. filmben is bolondok kódjaként aposztrofált 12345-ön:


1,2,3,4,5

xroix PMA | MySpace Video



További érdekességként kiderült még az is, hogy ezt a számsort a népszerűségi listán különböző spanyol nevek követték - valamint az is, hogy az érintettek alig valamivel kevesebb, mint a fele csupa kisbetűből állította össze a jelszavát, és mindössze 6% használt valamilyen betűket és számokat is tartalmazó kombinációt.

Végül, említésre méltónak bizonyult az is, hogy a jelszavak mintegy 20%-a mindössze hat betűből állt - a skála másik végén azonban ott virított még az igen tiszteletreméltó hosszáságú, bár valószínűleg igen könnyen elgépelhető "lafaroleratropezoooooooooooooo" is.Nahát azért ez se semmi.

Nincsenek megjegyzések: