Muffin Recept

A 10 legjobban kereső sportoló a Forbes magazin szerint

A Forbes magazin szerint a lista:

1. Tiger Woods USA golf 91 Millió $
2. Phil Mickelson USA golf 49,5 Millió $
3. David Beckham GBR labdarúgás 47,5 Millió $
4. Michael Jordan USA kosárlabda 33,5 Millió $
5. Oscar de la Hoya USA ökölvívás 33,0 Millió $
6. Valentino Rossi ITA gyorsasági motor 32,0 Millió $
7. LeBron James USA kosárlabda 31,6 Millió $
8. Roger Federer SUI tenisz 27,5 Millió $
9. Jeff Gordon USA NASCAR 25,5 Millió $
10. Dale Earnhardt Jr. USA NASCAR 24,5 Millió $

A német olimpiai bajnok súlyemelő Matthias Steiner 42 év alatt keres annyit, mint a golfsztár Tiger Woods – egy nap alatt. A 32 éves fekete golfcsillag naponta 250 ezer eurót keres, 7,5 milliót havonta és 91 millió eurót évente. Ezzel változatlanul ő vezeti a legjobban kereső sportolók listáját.

Messze leszakadva mögötte a második 49,5 millióval egy ugyancsak golffal kereső sportoló, Phil Mickelson, aki az US Masters idei győztese, és most éppen térdműtéte után lábadozik, otthon pihenget feleségével, aki megszülte második közös gyereküket. Sok szabadidejét azzal tölti, hogy kikapcsolódásként nem golfozik.

A harmadik a Los Angeles Galaxy nevű, sportteljesítménye szempontjából lényegtelen amerikai focicsapatban játszó 33 éves angol David Beckham a maga 47,5 milliójával. Beckham ezzel minden idők legjobban kereső focistája a világon.

Az első három helyezett állítólag veszélyben van, mert jövőre jön a Forma 1-ből Lewis Hamilton, aki becslések szerint jövőre megkeresheti az évi 100 millió eurót. A legtöbb pénz a Fordtól várható, ami némileg elbizonytalaníthatja a kalkulációt, ugyanis az amerikai autógyártó éppen a csőd ellen küzd, és állami segélyért kalapozik otthon.

Tiger Woods a kétkezi munkásember.

Nincsenek megjegyzések: